Najnowsze komentarze
29. października odbyła się kolacja zachęcająca nas do zdrowego odżywiania się. Pierwszoklasistki przybliżyły innym mieszkańcom internatu wiedzę dotyczącą zagrożeń wynikających z zakwaszenia organizmu. Dowiedzieliśmy się co należy jeść, a czego unikać, aby do tego nie dopuścić. Po zakończeniu części teoretycznej rozpoczęła się degustacja dań takich jak zupa dyniowa oraz placki z marchewki, dyni, słonecznika oraz płatków owsianych. Przygotowany został również twaróg z awokado, kalafior oraz brokuły, marchewki i jabłka. Internacka stołówka przystrojona została dyniami oraz kwiatkami zrobionymi z kapusty. Na kolacji nie zabrakło Pani Dyrektor Szczepańskiej, która także miała okazję spróbować przygotowanych potraw. Internackie kucharki spisały się na medal, czego dowodem były uśmiechy uczniów wracających do swoich pokoi.
Paulina Piekar